MİLLİ EKONOMİ MODELİ SAÇMALIĞI VE SAHTE ÖDÜLLER


Yakından tanıyanların çok iyi bildiği gibi Haydar baş her fırsatta kendini övmeyi ve övülmeyi pek sever. Fazla bir meziyeti olmadığı için tarikatın veya partinin imnkanlarını kullanarak kendinin övülmesi için çeşitli organizasyonlar platformlar oluşturur. Tarikat ve partinin ekonomik imkanları nı kullanarak profesörlük ünvanı yada "Yılın bilim adamı", "yılın adamı " vs gibi para ile ödül dağıtan çakma kurumlardan ödüller alır. bunları her kitabına koyar sayfalarca anlatır. Toplantılarda biyografi okunur bu ödülller tektek sayılır. Zavallı mürtiler bu ödüller nedir diye araştırmazlar şeyhlerinin ne büyük adam olduğunu düşünür.


Haydar baş'ın hiç bir ekonomik eğitimi yoktur. Yanında bulunna Selim Kotil gibi çapsız insanlarında ekonomik eğitimi yoktur.
(İnternetten 20bin sayfa ekonomi okuduğunu iddia ediyor.)

Milli ekonomi modeli diye fantazilerle dolu gerçek iktisatçıların ciddiye alıp değerlendirme bile yapmadığı bir modeli büyük bir modelmiş tüm dünyaya reçeteymiş gibi bir modelmiş gibi ortaya sürüp zavallı müritleri kandırmaya devam ediyorlar. Bu modelin taştışıldığı uluslar arası kongreler yapıyorlar. Taqbii partinin ve tarikatın ekonomik imkanlarıyla. Bu konferanslara gelenler genelde doğu blokundan adı sanı bilinmedik kişiler oluyor. Profesör diye tanıtılan kişileri google da arayınca sadece haydar Baş'ın sitelerinde adları geçiyor.

Yukarıdaki resim haydar başın neredeyse her kitabında bulunan Biyografi bölümünden alınma. MEM (Milli ekonomi modeli) Öyle populermişki 100 ülke uygulamaya başlamış bile:)

Model aşağıda adlarını verdikleri 11 uluslararası sitede!!! dünyada geçerli iktisat modellerinin arasına girdiğini iddia ediyor. Verilen sitelere baktığımızda sitelerde herhangi bir kayıt olmadığı gibi bazı sitelerin iktisatla uzaktan yayından ilgisi olmadığı görülüyor. yaptığımız küçük araştırmada vardığımız sonuç:

http://en.allexperts.com da herhangi bir kayıt yok.

http://lap.eu/  sitesi arama yaptığımız sırada çalışmıyordu.

http://en.wikipedia.org/  da herhangi bir kayıt yok. (The page "National economic model" does not exist.) ( The page "National economy model" does not exist.)

http://www.yawiki.org/  da herhangi bir kayıt yok.

http://www.avoo.com/  da herhangi bir kayıt yok.

http://www.lbx.com/  (http://lbx.com/en/economic_system böyle bir sayfa yok LBX latin businees excahnge yani şirketlerin kendilerini tanıttığı bir site ekonomi modelleriyle vs bir ilgisi yok)

http://en.wikivisual.com/ da herhangi bir kayıt yok.

http://halfvalue.com/  (Bilgisayar elektronik aletler satan bir site herhangi bir kayıt yok.)

http://www.gourt.com/  da herhangi bir kayıt yok.

http://www.kerala.com/ da herhangi bir kayıt yok.

Sayfanın altında 30 un üstünde ödülden bahsedilmektedir. Verilen ödüllerin nedense tamamı
"American Biographical Institute" ve Uluslararası Biyografi Merkezi (International Biographical Centre) den verilmiş. Bunlar para karşılığı ödül pazarlayan basım evleridir. Bu gerçek Bu iki kurumun wikipedia sayfalarına bakılarak kolayca anlaşılabilir. 

Uluslararası Biyografi Merkezi (International Biographical Centre)
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Biographical_Centre
American Biographical Institute
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Biographical_Institute

Bu konuya daha önce deyinmiştik.
http://kasiye.blogspot.com/2010/12/sahte-seyh-haydar-basin-prof-lugu-sahte.html

Haydar Başın Kasım kasım kasılarak kendini sahte ödüller ile övmesi:

Sonuç olarak. haydar Baş her zamanki gibi çakma belgeler sahte bilgiler ile kendini ve ekonomik modelili övmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder