Haydar Baş, ilk üç halifeye gaspçı mı diyor?

ilk üç halifeye sebbedenleri uzaklarda ve Şia nezdinde aramasına gerek yok; Ehl-i Sünnet etiketiyle aramızda dolaşan niceleri de aynı işi mahȃretle (!) yapıyorlar.Haydar Baş’ın Gadir-i Humm olayının yıldönümü münasebetiyle yaptığı bir konuşmada, güya Efendimiz’in (aleyhissalȃtuvesselȃm) adı anılan mevkide hilȃfetin Hz. Ali’den (k.v) başkasına haram olduğunu söylediğini iddia etmesini nereye koyacağız?
Ehl-i Sünnet ȃlimlerce asırlar önce cevabı verilmiş ve Şiȋ mahfiller dışında hiç itibar görmeyen bu yaklaşımı, Ehl-i Sünnet diye ortalarda dolanan birinin sahiplenmesinin, ucuz popülizm dışında bir izahı var mıdır? Videoya ulaşmak isteyenler için YAZININ DEVAMINA KOYDUK !!!
Baş’a bir sorumuz olacak ?:

http://www.sapitanlar.com/index.php/haydar-bas-ilk-3-halifeye-hasa-gasbcimi-demek-istiyor/

İddia ettiğiniz gibi Efendimiz (aleyhissalȃtuvesselȃm), Gadir Humm nam mevkide, kendisinden sonra Hz. Ali’nin (k.v) halife olduğunu bu kadar sarahatle ifade etmişse, bu durumda ilk üç halifenin, bu vazifeyi –yüzbin defa hȃşȃ- ‘gasp yoluyla ele geçirdiği’ zorunlu sonucuna ulaşılıyor.

Bunu mu demek istiyorsunuz?
Değilse bu ne aymazlık!?
Kulağımıza küpe olsun Selefe tȃn’u teşnȋ moda şimdilerde…
Bize din öğretme iddiasıyla arz-ı endȃm edenlerin kayda değer bir kısmı, çok sinsi bir tahrif ve tahribin mümessilliğine soyunmuş durumdalar…

Şimdiye kadar gelenlerin bu dini yanlış anladıkları, doğruyu bir tek kendilerinin bildiği türünden neye istinȃd ettirdiklerini bilmediğimiz temelsiz bir tezleri var.
Mezheplere saldıranlar, tekfiri meslek edinenler, ‘saray ulemȃsı’ terkibiyle öncekilere sataşanlar, sahabeye sebbedenler, zihninini moderniteye rehin verenler ve daha niceleri…
Çokları hak yolda gidiyorum diyerek bunların peşine takılmış durumda…
Hemen hepsi de önünde yürüyen zȃtȃ kutbü’l aktab, asrın imamı, çağın bilmemneyi muȃmelesi yapıyor. Ama kimse İtikad yönüne bakamıyor. Sanki gözleri kör , kulakları işitmez, akıllarından yoksun olmuşlar..
Pişdarları, önderleri olmasa bu din sahipsiz kalacakmış türünden bir anlayışları var. İşte bu yüzden en çok şimdi BİD’AT EHLİ şahıslara bağlanıp, onlara kilitlenmek tehlikeli… Hemde ne tehlike … İman Tehlikesi !!!
Ne mi yapacağız:
Bizi dört mezhep imamının çağırdığı yolun dışına davet edenlere kulak asmayacağız. Yeni yollar icȃd edenlere sırtımızı döneceğiz. Ehl-i Sünnet ȃlimlerinin bir şehrah hȃline getirdikleri o geniş caddeden bir an olsun ayrılmayacağız.
VE BUNUN İÇİN ALLAHIMIZA SÖZ VERECEĞİZ…

İŞTE SAPIK GÖRÜŞ …




İnternette taraftarları tarafından paylaşılan bir resimler


http://www.sapitanlar.com/index.php/haydar-bas-ilk-3-halifeye-hasa-gasbcimi-demek-istiyor/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder